Welk water kun je het best gebruiken voor het zetten van thee
Thee

Welk water kun je het best gebruiken voor het zetten van thee?

Geen hard water

In Nederland zit er kalk in het kraanwater. Per deel van het land verschilt de hoeveelheid kalk. Deze kalk maakt het water hard. Wanneer water hard is, heter dan 50℃ en hier thee in wordt getrokken dan kan dit gekke dingen doen met je kop thee. Zo kan je thee donker en troebel worden van kleur, en kan aanslag ontstaan in je theepot of kop maar ook op je tanden en zelfs in je buik.

De smaak van de thee kan er ook bitter door worden, hartstikke zonde natuurlijk!

Welk water kun je het best gebruiken voor het zetten van thee?

Bereid je kop thee met zacht water. Het best doe je dit met flessen water zoals Spa Blauw, Mont Roucous en Voss. Lees wel goed het etiket: niet alle mineraal- of bronwater is zacht. Kijk goed naar de droogrestwaarde. Deze is bij voorkeur lager dan 50 mg/l.

Je kunt ook een filter gebruiken. Een prettige filter is de variant die werkt volgens het omgekeerde osmose principe (Het proces van osmose wordt omgedraaid door water onder druk door een halfdoorlaatbaar membraan ( te persen waarbij de natuurlijke osmotische druk wordt omgekeerd.)

Zacht water: check, heb ik nog meer nodig?

Om je kop thee perfect te zetten zijn de trektijden en de temperatuur van het water ook zeer van belang. Lees daar hier meer over!

Bron: Mariëlle Erkens

 

 

 

Gerelateerde posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *