Nieuws

Witte thee is gezond!

Witte thee is gezond en ik ga je uitleggen waarom: witte thee is net zoals groene en zwarte thee afkomstig van de plant Camelia Sinensis. Hoewel de plant dus hetzelfde is en alle drie de soorten thee goede stoffen bevatten, zijn ze niet alle drie net zo goed voor je. Dit komt door de verschillende verwerkingsprocessen die ze ondergaan. Witte en groene thee worden het minst bewerkt en zijn zodoende het gezondst. Simpelweg omdat de meeste goede stoffen in de blaadjes blijven zitten.

Maar wat zijn die goede stoffen dan en wat doen ze?

Antioxidanten: dit zijn stoffen die vrije radicalen in je lichaam uitschakelen. Vrije radicalen kunnen cellen in je lichaam beschadigen. Daarnaast versterken antioxidanten het immuunsysteem.

Theïne:

je kent vast cafeïne wel. Theïne is precies hetzelfde, het zit alleen in thee in plaats van in koffie. Theïne is een opwekkende stof, je krijgt er een energieloos van en je wordt iets helderder. Ten opzichte van groene en zwarte thee zit er in witte thee de minste theïne.

Theanine:

Ik hoor je denken; eerst theïne en nu theanine?! Ja. Theanine is echter iets heel anders dan theïne. Het is een aminozuur die een kalmerend effect heeft op je hersenen en het beschermt de zenuwcellen in je hersenen.

EGCG:

EGCG is een flavonoïde. Het kan kanker bestrijden (hiervoor moet je wel heel veel thee drinken) en het helpt vrije radicalen tegen te gaan.

Leuk natuurlijk al die goede stoffen, maar wat brengt je dat in de praktijk als je regelmatig een kop witte thee drinkt? Ook dat zet ik natuurlijk graag nog even voor je op een rij:

Een mooie, jonge en gezonde huid.

Om dit positieve kenmerk staat witte thee het bekendst. Het houdt het verouderingsproces van de huid tegen en helpt beschadigde huidcellen (door de zon bijvoorbeeld) te herstellen.

Geen verkleuring van je tanden

Omdat witte thee erg licht is van kleur hoef je niet bang te zijn dat je tanden verkleuren. Daarnaast voorkom je door het drinken van de thee gaatjes en tandplak.

Sterke botten

Jawel, je skelet blijf sterk wanneer je witte thee drinkt!

Tegen kanker

Door de antioxidanten kan witte thee helpen kankercellen te bestrijden.

Bloeddruk

Witte thee helpt bij het gezond houden van je bloeddruk.

Tot zover alle gezonde voordelen van witte thee!

 

 

Gerelateerde posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *