Rooibos thee

Uitverkocht 🙁
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Blik
Klein zakje

Stroopwafelthee

7,9914,99

Rooibos thee

Uitverkocht 🙁
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Blik
Klein zakje

Stroopwafelthee

7,9914,99

Rooibos thee

Weet je dat Rooibos officieel geen thee is en dus cafeïnevrij? Hoewel we het wel drinken als thee zijn alleen de blaadjes van de Camelia Sinensis échte thee. Rooibos is eigenlijk gewoon een heerlijke kruid uit Zuid-Afrika die prachtig donkerrood kleurt wanneer we deze een paar minuten in water laten trekken.

Rooibos vormt ook een mooie basis wanneer je een kruidenthee met meer smaken wilt. De smaak is namelijk warm en rond maar niet overheersend. Zo kun je er goed sinaasappel aan toevoegen voor een frisse hint en gember voor een beetje pit!

Rooibos en cafeïne

Rooibos is cafeïnevrij! Dat dit geen thee is betekent dus ook dat er geen cafeïne (of in dit geval theïne) in zit. Dat maakt deze kruid perfect voor een kop thee voor het slapen gaan.

De reden dat we Rooibos vaak aanzien voor thee is omdat we het zetten op dezelfde manier als thee.

Is rooibos gezond?

In Rooibos zitten antioxidanten en het is een natuurlijk product. Omdat er geen cafeïne in zit zijn er liefhebbers die aangeven dat de kruid voor hen ook rustgevend werkt. In dat opzicht is Rooibos zeker gezond.

Verder is er niet veel onderzoek gedaan naar de gezondheidseffecten van kruidenthee. Maar een natuurlijk product zonder suiker is per definitie een goed idee!

Rooibos vanille thee

Ben je op zoek naar Rooibos met vanille? Onze vaste blends zijn gemaakt op basis van gewone Rooibos. Maar in ons theelab kun je je eigen blend maken met o.a. Rooibos vanille.

Rooibos en vanille zijn een lekkere combinatie omdat de natuurlijk zoete smaak van beide elkaar versterkt.

Soorten Rooibos

Naast Rooibos bestaat er ook de Groene Rooibos en Honingbos (of Honeybush). Groene Rooibos verkopen we niet, maar de Honingbos thee wel! En je raadt het al… deze kruid is zoet van smaak, vandaar de naam ‘Honing’. In structuur en kleur lijkt Honingbos veel op Rooibos thee, maar is wat zoeter.