Zwarte thee

Blik
Klein zakje

Appeltaartthee

7,9914,99
Blik
Klein zakje

Speculaasthee

7,9916,99

Zwarte thee

Blik
Klein zakje

Appeltaartthee

7,9914,99
Blik
Klein zakje

Speculaasthee

7,9916,99

Zwarte thee

Alle zwarte thee die je bij ons vindt is Dark Ceylon. De theesoort Dark Ceylon is afkomstig uit Sri Lanka. Hier vind je de perfecte klimaatomstandigheden voor deze thee. Doorgaans heeft de thee een volle smaak welke zorgt voor een warme smaaksensatie.

De beste losse thee

Losse thee is een prachtig product: in het hete water ontvouwen de blaadjes zich weer terug in hun oorspronkelijke vorm en formaat. Gedroogd, gerold en verhit lijkt Dark Ceylon op kleine zwarte korrels. Maar als de losse thee wordt losgelaten in heet water dan worden het weer mooie bladeren. Geef ze dus de ruimte! Met deze infuser bijvoorbeeld.

Er bestaan veel soorten zwarte thee. Dark Ceylon is er slechts een van honderden. De beste? Er zijn veel prachtige soorten, die allemaal een mooie smaak geven. Zorg in ieder geval dat je losse thee gebruikt voor het zetten van je kop thee. Dus geen standaard zakjes thee zoals wordt aangeboden in de supermarkt. 

Thee zetten met losse thee

Het zetten van je kop zwarte thee is niet zo moeilijk: gebruik water op een temperatuur van 90-100°C. Hiervoor kun je het water dus prima koken. Gebruik voor een kop thee van 200ml 2 eetlepels met thee en laat deze vijf minuten trekken. Wil je meer lezen over het zetten van een goede kop thee? Lees dan dit blog.

Zwarte thee kopen

Wil je kwalitatieve thee kopen? Onze thee is allemaal los en van hoge kwaliteit. De thee kun je los bestellen of als Appeltaartthee, Speculaasthee of een van de andere blends zoals op deze pagina.

Vanille thee

In ons theelab kun je ook zelf thee samenstellen. Daar kun je o.a. kiezen voor een thee gearomatiseerd met vanille (natuurlijke aroma). Ook groene thee en Rooibos kun je bestellen als vanille thee in ons theelab.

Blik
Klein zakje

Karamel Brownie

8,9916,99