thee en hoge bloeddruk
Gezondheid, Thee

Thee en hoge bloeddruk

Thee en hoge bloeddruk: hoe zit dat nou? Welke thee drink je bij hoge bloeddruk? Wat is bloeddrukverlagende thee en helpt zoethout thee je juist aan een hogere bloeddruk? Op deze vragen brengen we je in dit blog het antwoord!

Bloeddruk verlagende thee?

Ja, het blijkt echt waar, bloeddruk verlagende thee bestaat. Tenminste: in de studie die wij hebben gelezen is gebleken dat oolong- en groene thee voor een behoorlijke verlaging van de bloeddruk zorgt. Hoeveel deze verlaging is wordt in cijfers niet uitgedrukt.

Welke thee bij een hoge bloeddruk?

Zoals we hierboven al schreven: het onderzoek over bloeddrukverlagende thee is gebaseerd op oolong- en groene thee. 1507 mensen hebben destijds aan dit onderzoek mee gedaan, we kunnen dus rustig stellen dat groene thee en oolong thee bloeddrukverlagend zijn.

Een kleinere studie is gedaan in Australië, 95 mensen deden daar mee aan een onderzoek naar de bloeddrukverlagende effecten van zwarte thee. In dit onderzoek kreeg een deel van de proefpersonen echte zwarte thee, een ander deel kreeg placebo-thee. De bloeddruk van de groep die zwarte thee dronk was de bloeddruk duidelijk lager.

Meteen bloeddrukverlagende thee in huis halen? 

Hoeveel thee drink je idealiter om je bloeddruk te verlagen?

Van de oolong- en groene thee is een kleine kop per dag genoeg. Tijdens het onderzoek dronk men slechts 120ml per dag.

In de studie naar zwarte thee dronk men 3 koppen zwarte thee per dag.

zwarte thee bloeddruk
Zwarte thee is ook bloeddrukverlagende thee blijkt uit onderzoek.

Hoe zit het met kruidenthee en bloeddruk?

Ga je thee kopen? Kijk dan goed op de verpakking welke thee er precies in zit. Niet in iedere thee zit ook écht thee. Echte thee komt van de plant Camelia Sinensis. Rooibos, kamille en jasmijn bijvoorbeeld zijn heerlijke kruiden, maar geen thee.Oké, dat even terzijde, maar hoe zit het dus met bloeddrukverlagende kruidenthee? Een kruidenthee kan uit van alles bestaan. Kijk de volgende keer op de verpakking of een van deze ingrediënten in de blend zit, want deze kunnen bloeddrukverlagend werken:

> Kaneel
> Lavendel
> Gember
> Hibiscus
> Kamille
> Kardemom
Bloeddrukverlagende thee
Kamille is geen thee, maar kan wel bloeddrukverlagend werken.

Zoethoutthee en bloeddruk

Zoethoutthee, gaat daar niet een gerucht over rond dat het je bloeddruk juist verhoogd? We zijn er even ingedoken en dit gerucht klopt. In zoethout zit Glycyrrhizine, dit is een smaakstof welke vijftig keer zo zoet is als suiker. Deze stof zorgt ervoor dat je bloeddruk verhoogt. Dit effect is echter slechts tijdelijk, er is dus niets aan de hand als je eens een kop zoethoutthee gedronken hebt. Twee koppen zoethoutthee per dag kunnen prima (mits je geen klachten hebt omtrent je bloeddruk!).

Overleg met je arts!

Heb je een verhoogde bloeddruk en wil je deze verlagen door thee te drinken, maar heb je ook medicijnen om je hoge bloeddruk te verlagen? Overleg dan eerst met je arts voor je zelf aan de slag gaat.

Gerelateerde posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *