gemberthee-gezond
Gezondheid

Is gemberthee gezond?

Is gemberthee gezond? En helpt gemberthee bij een verkoudheid? Gemberthee is razend populair en dat is natuurlijk niet zomaar, want deze specerij kan wonderlijke krachten hebben én is lekker! Bovendien maak je een gember munt thee, een gemberthee met citroen of gember sinaasappel thee heel eenvoudig!

Welke geneeskrachtige power kan gember hebben?

Oef, je kunt het beter omdraaien: tegen welk kwaaltje kan het niet helpen? Gember kan een positieve werking hebben bij een heleboel klachten. Om een klein rijtje te noemen:
Het kan kalmerend zijn voor je maag en darmen, als je regelmatig hoofdpijn hebt kan gember klachten verminderen, het kan helpen bij griep en verkoudheid en menstruatieklachten.

Gemberthee met een extra smaakje

Wil je zelf een lekkere gemberthee maken? Dat kan door een vers stuk gemberthee in de supermarkt te halen, maar je kunt ook zelf gemberthee maken in ons theelab! Daar kun je bijvoorbeeld gember munt thee maken, gemberthee met citroen of gember sinaasappel thee. Maar je kunt er ook meer smaken aan toevoegen: eucalyptus (lekker wanneer je verkouden bent) of brandnetel bijvoorbeeld.

Blik
Klein zakje

Happy body

7,9914,99

Is gemberthee gezond?

Mocht je hier na het vorige kopje nog over twijfelen: ja, gemberthee is gezond! De geneeskrachtige wonderen nog daargelaten: iedere thee die je drinkt zonder suiker is gezond. Losse thee bestaat uit pure, natuurlijke ingrediënten (als het niet gearomatiseerd is) en gember is hier een mooi voorbeeld van. Een beetje honing kan de scherpe en pittige smaak van de wortel iets verzachten, maar van deze vorm van suiker wordt de thee al wat minder gezond (ondanks dat honing een natuurlijke suiker is).

gemberthee-gezond
Of gemberthee gezond kan zijn? Zeker! Drink het zonder suiker en het is sowieso een goede dorstlesser. De mogelijke geneeskrachtige werking nog daargelaten.

Helpt gemberthee bij verkoudheid?

Gember kan soms een wondermiddel zijn en ja: gemberthee kan helpen bij verkoudheid. Het is mogelijk dat het je klachten vermindert. Tijdens een verkoudheid heb je vaak verstopte bronchiën, gember blokkeert de productie van stoffen die koorts veroorzaken en de bronchiën verstoppen.

De complete lijst waar gember bij kan helpen

Aan het begin van dit blog las je al welke kwaaltjes gemberthee tegen kan gaan, of er verlichting in kan geven. Maar, dat was slechts een kleine greep uit een nog veel langere lijst. Hier de lange lijst waar gember(thee) je bij kan helpen:

> Artritis
> Brandend maagzuur, maagzweer
> Galbulten
> Hoest
> Hoofdpijn
> Hoog cholesterolgehalte
> Jeuk
> Maag- en darmstoornissen o.a. prikkelbare darm syndroom, winderigheid, opgeblazen gevoel
> Menstruatieproblemen
> Migraine
> (Ochtend) misselijkheid
> Slijmbeurs- en peesontsteking
> Griep en verkoudheid

Gerelateerde posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *