Zo wordt witte thee gemaakt
Nieuws

Zo wordt witte thee gemaakt

Witte thee: een heerlijke drank die goed is voor de verzorging van de huid. Maar daarover in een volgend blog meer. Eerst vertel ik je hoe witte thee eigenlijk gemaakt wordt!

Het maken van witte thee vereist de meeste arbeid. Voor het maken van de witte thee worden er vijf stappen doorlopen:

1. Oogsten

Alleen de onbeschadigde en ongeopende knoppen van de theeplant worden geplukt. Dit wordt gedaan om witte thee met de beste kwaliteit te maken. Het plukken wordt gedaan op enkele dagen in de lente zodat de knoppen de perfecte leeftijd hebben. Tijdens het plukken dient het droog weer te zijn.

2. Verflensen

De geplukte knoppen worden op rekken van bamboe gelegd, hierop krijgen de knoppen tijd om te verflensen.

3. Drogen

Tijdens de derde stap worden de knoppen gedroogd met lucht. De temperatuur tijdens het drogen is tussen de 18˚C en 25˚C en de luchtvochtigheid is ongeveer 70%. Tijdens dit proces verliezen de blaadjes van de knoppen zo’n 85-op% van hun vochtgehalte.

4. Oxideren

Bij zwarte thee is het heel normaal om de theeblaadjes te rollen, maar bij witte thee wordt dit juist níet gedaan. Sterke oxidatie wordt hiermee voorkomen. Antioxidanten en andere goede eigenschappen van de witte thee blijven hiermee behouden.

5. Opnieuw drogen

Tot slot worden de theeblaadjes opnieuw gedroogd in een wokachtige pan, dit geeft een geroosterde aroma aan de thee. Voorheen werd dit met de hand gedaan maar tegenwoordig gaat dit machinaal.
Het verwerken van witte thee is, zoals je kunt lezen, een prachtig en specialistisch proces. Daarom zijn wij ook extra trots dat we deze mooie thee verkopen. Doordat het bewerkingsproces extra aandacht vergt is witte thee altijd een stuk duurder dan zwarte en groene thee.

Gerelateerde posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *