Geen onderdeel van een categorie, Tips

Hoe zet je thee op de juiste temperatuur?

Misschien heb je je al vaker afgevraagd hoe je thee kan zetten op een temperatuur anders dan 100°C. Op verpakkingen staat regelmatig mooi aangegeven dat je de thee het best kan laten trekken in water van 70°C, 80°C of 90°C. Maar ja, het ga je dat dan doen?

thee op de juiste temperatuur

Waterkoker met temperatuurregelaar

De eerste en makkelijkste manier (als je het ons vraagt) is om een waterkoker te gebruiken waarbij je vooraf kunt kiezen hoe heet je het water hebben wilt. Ideaal. Zo weet je zeker dat je goed zit en hoef je achteraf niet nog eens te wachten tot je kop thee weer is afgekoeld.

Thee-thermometer

Helaas verkopen wij ‘m (nog) niet. Maar je kunt in diverse winkels een thee-thermometer krijgen. Deze laat je vanzelfsprekend in het water zakken en dan rest je niets anders dan te wachten tot het water de gewenste temperatuur heeft. Daarna laat je je thee in het water zakken.

Water laten afkoelen

Deze methode is zeker de goedkoopste! Maar het is natuurlijk veel minder precies dan de twee opties hier boven. Lees hier hoe lang je water ongeveer kunt laten staan om de gewenste temperatuur te verkrijgen:

90°C: 1/2 minuten

80°C: 2/3 minuten

70°C: 3/4 minuten

Welke methode ga jij gebruiken?

Gerelateerde posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *