Geen onderdeel van een categorie, Thee Etiquette

Afternoon Tea Etiquette

In het begin van de negentiende eeuw werd thee gedronken op elk tijdstip van de dag, maar met name na het avondeten. Een middagthee, oftewel de ‘Afternoon Tea’ bestond nog niet.

Anna, de zevende hertogin van Bedford, bracht hier verandering in. Omdat er behoorlijk wat uren zaten tussen een lichte lunch en het avondeten, kreeg ze rond een uur of drie aardige honger (volledig begrijpelijk natuurlijk).

Ze trok zich zodoende terug in haar boudoir en vroeg haar kamermeisje een kleine snack en thee te brengen. Deze snack werd uitgebreid met verfijnde sandwiches en gebakjes.
Dit ritueel beviel haar zo goed dat ze haar vriendinnen is gaan uitnodigen om onder het genot van de thee en versnaperingen de laatste roddels door te nemen.

Het duurde niet lang of dit middagritueel sloeg aan bij de gehele elite van Londen. Met het aanslaan van deze nieuwe trend begonnen pottenbakkers, linnengoedfabrikanten en zilversmeden van alles te produceren voor deze middagthee. Kookboeken werden geschreven en prachtig porseleinen servies werd speciaal voor dit ritueel gemaakt.

De Afternoon Tea mag niet worden verward met de High Tea! De High Tea bestond uit een flinke maaltijd aan het eind van de middag met stevig, machtig en hartig voedsel. Dit werd gegeten door arbeiders na een lange werkdag in de fabriek, mijnen of op kantoor.

Wil je zelf een Aftrenoon Tea organiseren? Hier wat tips:

Uit welke onderdelen bestaat een Afternoon Tea?

Allereerst natuurlijk de thee. Daarnaast krijg je er volgens het traditionele ritueel sandwiches bij, scones en een selectie aan taart en cake.

Welke thee hoort bij het ritueel?

Er is niet één soort thee die je hoort te drinken bij de Afternoon Tea. Kies de thee die jij (en de anderen) lekker vinden. Natuurlijk tippen we je om je eigen thee bij ons samen te stellen. Dan weet je zeker dat de kwaliteit goed is en is de smaak gegarandeerd lekker!

Melk in de thee

In Engeland is het gebruikelijk om melk aan de thee toe te voegen. Dit is ter afwisseling best een goed idee vinden wij. Je kunt zelfs afwisselen met sojamelk en amandelmelk voor steeds een net andere, zachte smaak.

Dress code

In Engeland zijn er restaurants waar je de klassieke Afternoon Tea kunt bestellen. Hiervoor geldt anno 2015 geen dresscode meer, maar het is een leuke gelegenheid om je eens voor op te doffen!

Pink omhoog tijdens het drinken?

Absoluut niet nodig! Het fabeltje ging eens dat het kopje zo meer in balans zou blijven. Dit is de grootste lariekoek.

Bronnen: Afternoon Tea 

Gerelateerde posts

2 thoughts on “Afternoon Tea Etiquette

  1. High Tea schreef:

    Dankzij de film Downton Abbey is dit weer helemaal actueel, leuk!

  2. Erik schreef:

    Wat een leuk artikel! Helemaal zin in kleine sandwiches (en thee natuurlijk 😉 gekregen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *