Geen onderdeel van een categorie, Ingrediënten

Superfoods in je thee

Superfoods, je wordt er mee overspoeld de laatste maanden (al dan niet het laatste jaar)! Wij zijn op zoek gegaan naar superfoods die ook erg lekker zijn in de thee. En we hebben ze gevonden, uiteraard!

Wat zijn superfoods eigenlijk?

Mocht je nog niet helemaal op de hoogte zijn, hier nog heel even wat superfoods ook alweer zijn. Superfoods scoren hoog op de ladder van voedingswaarden. Dat betekent dat ze in grote mate antioxidanten, vitaminen en mineralen bevatten.

Hierbij delen we onze Superfoods, waar ze zo goed voor zijn en welke lekkere thee je hiermee kunt samenstellen.

witte thee

Jawel, onze biologische witte thee is een echte superfood. Omdat deze thee wordt gemaakt van de jongste theeblaadjes bevat deze nog meer antioxidanten dan groene thee. Deze antioxidanten helpen je lichaam bij het afvoeren van schadelijke stoffen. Drink dagelijks één tot drie koppen witte (of groene, deze doet niet heel veel onder voor wit) thee en versterk zo je immuunsysteem. Lees hier nog meer redenen waarom witte thee zo gezond is.

Cacaonibs

Rauwe cacao mag alleen zo genoemd worden als deze niet is verhit tot meer dan 40 graden. Hierdoor blijven namelijk alle vitaminen, mineralen en enzymen (deze helpen de spijsvertering makkelijker te verlopen) behouden. Ook zit er theobromine in en cafeïne. ’s ochtends een kopje witte thee met cacaobibs is dus een SUPERcombo en je kunt je kopje koffie er voor laten staan.

Rozenbottel

De rozenbottel is een niet bewezen superfood maar zit wel bomvol vitamine C, A, B1 en B2 en mineralen. Het stimuleert je lichaam bij het verwijderen van afvalstoffen in je darmen en ondersteunt het afbreken van vrije radicalen in je lichaam. Tot slot heeft het een licht helende werking op de huid en door vetzuren gaan ze rimpels tegen (hiervoor moet je wel heel veel rozenbottels eten en drinken).

De ultieme kop Superthee

We zijn aan de slag gegaan met de meest overheerlijke kop superthee en we zijn tot de volgende samenstelling gekomen:

Witte thee
Eerste smaak: cacaonibs
Tweede smaak: rozenbottel
Derde smaak: brandnetel (is bacteriedodend en bloedzuiverend)
Stel je SUPERthee hier samen!

Bronnen: studentenvoer, optimale gezondheid 

Gerelateerde posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *