Hoe gezond is thee echt?
Geen onderdeel van een categorie

Hoe gezond is thee echt?

Groene thee helpt je bij het afvallen en witte thee draagt bij aan een rimpelloze en gezonde huid. Maar, hoe gezond is thee echt?

Vooral groene thee staat bekend als een gezond tovermiddel. Het zou het risico op verschillende vormen van kanker verminderen en het risico op beroertes verlagen. Aldus Kris Verburgh, de auteur van De Voedselzandloper.

Over zwarte thee heeft hij het niet, is dit dan zonder meer ‘slecht’?

Nee, natuurlijk niet. Zwarte thee is eigenlijk net zo goed als groene- en witte thee. Groene thee is geen wondermiddel en ook witte thee kun je drinken omdat het gewoon lekker is.

Dat gezegd hebbende, hoe werkt het dan?

In 2009 zijn er onderzoeken gedaan naar het effect van groene thee op het risico van verschillende soorten kanker. Deze studie is uitgevoerd onder 1,6 miljoen deelnemers verdeeld over 51 studies. De resultaten waren tegenstrijdig: sommige resultaten hadden een positieve uitkomst maar andere resultaten lieten totaal geen verband zien.

In 2012 werd onderzocht hoe het zit met groene thee en gewichtsverlies. De uitkomst liet zien dat er geen statistisch significant gewichtsverlies ontstond na het (met regelmaat) drinken van groene thee.

Conclusie

Er zijn al veel onderzoeken gedaan naar thee en haar effect op de gezondheid. Echter heeft geen enkele studie baandoorbrekende resultaten opgeleverd. Wat zeker is, is dat in thee geen slechte stoffen zitten en daarom wordt deze drank aanbevolen als vervanging voor frisdrank of als variatie op een glas water.

De cafeïne in thee kan mogelijk een klein effect hebben op het behoud van een gezond gewicht, maar dit komt helaas maar in enkele kleine studies naar voren. Je kunt dus gerust iedere thee drinken die je lekker vindt!

Wil je hier meer informatie over?

Onze bron voor dit artikel is I’m a Foodie en dan met name dit artikel.  Daar lees je hun hele onderzoek naar (groene) thee en het al dan niet gezonde effect hiervan.

Gerelateerde posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *