Geen onderdeel van een categorie

Wil je afvallen?! Deze gezonde thee is je beste vriend(in)!

Druk bezig met je bikinidoel voor aankomende zomer? Voor het afvallen hebben we nog een mooie toevoeging aan je schema: groene thee drinken!

Thee in het algemeen is een gezond product, althans: zolang er geen toegevoegde aroma’s en andere vreemde, onnodige stoffen in zitten.

Maar de groene thee is toch wel je allerbeste beste vriend als het op gezondheid aan komt. De meerdere gezonde eigenschappen van groene thee zijn al regelmatig wetenschappelijk aangetoond (het werkt bijvoorbeeld kalmerend, versterkt de weerstand, de antioxidanten werken kankerremmend en anti-bacterieel en nog veel meer; daar over later meer!).

Hoe groene thee helpt bij het afvallen?

Afvallen kan op twee manieren: je kunt minder energie binnen krijgen of juist meer energie kwijtraken. Groene thee is vooral een mooi hulpmiddel voor de laatst genoemde methode: groene thee helpt bij het afvallen als je beweegt en dus energie verbrandt, het stimuleert het verminderen van de afvalstoffen in je lichaam. Het is bewezen dat dit echt helpt omdat groene thee je stofwisseling versnelt. Doordat dit versnelt verbruikt je lichaam meer energie en dus val je sneller af.

Hoeveel groene thee?

Afvallen bereik je niet in een week, dit is een proces en groene thee kan hier aan bijdragen. Drink ongeveer vier koppen groene thee per dag (800 ml in totaal). Vervang bijvoorbeeld een kop koffie door een kop groene thee.

Groene thee met een smaakje

Vind je groene thee alleen wat saai? Goed nieuws! Groene thee met een smaakje kan ook. Tijdens het produceren van groene thee worden de blaadjes minimaal bewerkt en daardoor blijven alle belangrijke stoffen in de thee zitten. Het toevoegen van smaakjes doet helemaal niets af aan de goede stoffen.

Onze tips

Ook lekkere smaakjes kunnen goede werkzame stoffen zijn! Zoals kaneel en kamille bijvoorbeeld, deze stimuleren beide de spijsvertering.

Stel deze twee soorten thee samen die én erg lekker zijn én je ook nog helpen bij het afvallen:

Groene theeEerste smaak: kamille

Tweede smaak: anijs

Derde smaak: zoethout

 

Groene theeEerste smaak: kaneel

Tweede smaak: rozenbottel

Derde smaak: zoethout

Vierde smaak: oranjebloesem

Vijfde smaak: brandnetel

 

 

Gerelateerde posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *