Eerder heb ik al geschreven dat groene thee goed is voor je gezondheid. Zo wordt groene thee gemaakt:
Alles begint met het plukken van de blaadjes van de Camelia Sinensis, dit gebeurt in het voorjaar.
1. Stomen en verflensen
Na het oogsten worden de theeblaadjes direct zo’n dertig seconden gestoomd, dit gebeurt om de smaak te behouden en fermentatie tegen te gaan. Met deze smaak onderscheidt groene thee zich van de anderen.
2. Gedroogd
De blaadjes worden zacht door ze te drogen in een oven op een temperatuur van 25°C
3. Schudden, zeven en beoordeling
De blaadjes worden tijdens dit proces gescheiden in grote zeven. Deze zeven scheiden de hele theeblaadjes van de theeblaadjes die zijn gebroken.
3. Geperst en gedroogd
De blaadjes worden geperst en nogmaals gedroogd tot er niet meer dan 30% vocht over is.
4. Rollen
Door herhaaldelijk rollen krijgt de thee haar naaldvorm.
Na deze vier stappen worden de blaadjes in zeven gesorteerd op hun kwaliteit. De mooiste blaadjes worden uiteindelijk de wat duurdere thee en de minder mooie blaadjes vanzelfsprekend de iets goedkopere. De duurdere thee wordt verscheept in houten kisten, de ‘normale’ thee in papieren zakken. De groene thee die je bij ons koopt behoort tot de mooie middenklasse, zo leveren we een mooie kwaliteit thee voor een mooie prijs.