Geen onderdeel van een categorie, Tips

Tips om je thee nóg lekkerder te maken

Houd je van romig of meer van zoetigheid in je thee? We hebben een aantal tips om je thee aan te passen aan jouw voorkeur.

Houd je van fris en fruitig?

Heel simpel: voeg dan vers fruit toe aan je thee. Door het toevoegen van bijvoorbeeld schijfjes sinaasappel wordt je thee heerlijk fris. Ook limoen, mandarijn, mango, kiwi en druiven zijn geschikt om je thee een heerlijk fruitige smaak te geven. Je kunt de thee het best een klein beetje laten afkoelen, het fruit toevoegen en dan nog een minuut of vijf wachten zodat de smaak van het fruit zich kan verspreiden.

Houd je van zoet?

Een aantal van onze melanges hebben een zoet ingrediënt zoals karamel, chocola of suikerhartjes. We voegen deze altijd met mate toe zodat de zoete smaak subtiel blijft.

Wanneer je echter houdt van zoete thee kun je altijd zelf zoetmakers toevoegen. Lekkere zoetigheid voor in de thee is bijvoorbeeld honing, suikerwater, of gecondenseerde melk.

Zet eerst je kop thee en voeg daarna een van bovenstaande ingrediënten toe. Ons advies is om één theelepel zoet toe te voegen, maar naar eigen wens kun je dit natuurlijk aanpassen.

Houd je van romig?

Ben jij fan van chai latte of drink je graag je thee met melk? Dan ben je een romige theedrinker. De simpelste en meest bekende manier om je thee wat romiger te maken, is het toevoegen van een scheutje melk aan je thee, precies zoals de Engelsen dat ook doen.

Maar je kunt het nog véél romiger maken. Maak bijvoorbeeld 200 ml melk heet en laat hier de thee in trekken. Let er wel op dat je 1,5 tot 2 maal zoveel thee gebruikt als wanneer je deze laat trekken in water.

Nog een tip om je thee romiger te maken is het toevoegen van een klein scheutje opgeklopte slagroom. Met nadruk een kléin scheutje, omdat slagroom snel machtig kan zijn en niet mag overheersen in smaak.

Op welke manier drink jij je thee het liefst?

Gerelateerde posts

1 thoughts on “Tips om je thee nóg lekkerder te maken

  1. Ben schreef:

    Ik hou van zoete thee, dus ik vind het geweldig dat er opties zijn om mijn thee nog zoeter te maken, vooral met honing of gecondenseerde melk. Dankzij deze tips kan ik mijn thee perfect aanpassen aan mijn smaak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *