Pyrus Pimpinella ijsthee

Ingrediënten:

5 tl Summer love
150 ml water
0,5 (sappige) peer
1 steranijs
30 ml suikerwater
1 kaneelstokje
1 takje tijm

Ook handig:

2 glazen
Thee-infuser
Rietje
Theelepel
Waterkoker / pan
Maatbeker

Praktisch:

10 minuten

1 groot glas of 2 kleinere glazen

IJsthee

eenvoudig te maken

1.

Verwarm water tot 70°C en laat in 150 ml water de Summer love 3 minuten trekken.

2.

Schil en snijd ondertussen de peer door de helft en zet rechtop in het glas.

3.

Voeg aan het glas ook de steranijs toe. Zet er het kaneelstokje rechtop in, evenals de tijm.

4.

Voeg het suikerwater toe aan de thee nadat deze klaar is met trekken. Roer deze twee goed door.

5.

Schenk de thee en het suikerwater nu over in het andere glas met ingrediënten. Laat het geheel nog tien minuten staan.

6.

Voeg tot slot ijsklontjes toe om de mocktheel goed koud te maken.

Dit recept is gemaakt met de ijsthee Summer love: