Thee-recepten: ijsthee aardbei en kers
Ingrediënten

2 eetlepels thee
handje aardbeien
handje kersen

Kookspullen

thee-infuser
kan
eetlepel

bereidingstijd: 15 minuten. wachttijd: negen uur

5 glazen

ijsthee

eenvoudig te maken

Deze ijsthee aardbei en kers stel je makkelijk samen in ons theelab. Ben je nog niet bekend met de Cold Brew methode voor het maken van ijsthee? In dit recept lees je hoe makkelijk het is, en hoe het werkt.

1.

Stel allereerst je thee hier bij ons samen.

Dit heb je nodig:

Zwarte thee met aardbei, brandnetel en munt

2.

Begin het bereiden van deze thee een avond voor je deze wil gaan drinken. We gaan hem namelijk bereiden volgens de Cold Brew methode.

Neem hiervoor één liter water (voor 5 kleine glazen thee).

3.

Gebruik een thee-ei of twee van onze thee-infusers en vul deze met twee eetlepels thee.

4.

Laat de thee-infusers zakken in het koude water. Laat dit een nachtje trekken in de koelkast.

5.

Haal de ijsthee de volgende dag – een half uurtje voor je deze wil gaan serveren – uit de koelkast en voeg er een handje aardbeien en een handje kersen aan toe. De hoeveelheid kun je naar eigen smaak nog aanpassen. Snijd het fruit voor je ze in het water laat zakken! Dan komt hun smaak goed vrij.

6.

Laat het fruit een half uurtje trekken, voeg er daarna ijsblokjes aan toe en serveren maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *