Honingbos appelmuffins
Ingrediënten

300 gr bloem
150 gr suiker
0,5 tl zout
3 tl bakpoeder
0,5 tl zout
2 tl kaneel
2 eieren
100 ml Honingbosthee
100 ml melk
100 ml olijfolie of zonnebloemolie
200 gr geschilde appels

Kookspullen

aardappelschilmesje
grote en kleine kom
muffinvormpjes
weegschaal of maatbeker
muffinvormpjes
kopje
thee-infuser
eetlepel
spatel
oven
garde

bereidingstijd: 15 minuten. wachttijd: 25 minuten

12 muffins

eenvoudig te maken

Voor dit recept heb je Honingbos nodig. Honingbos is familie van Rooibos, maar wat voller en zoeter van smaak. Je bestelt ‘m hier.

1.

Maak water heet voor de Honingbos. Je kunt het water koken, maar je mag het ook verhitten tot bijvoorbeeld 70°C.

Verwarm ook de oven voor op 200°C.

2.

Mix de bloem, het bakpoeder, het zout en de kaneel. Voeg daarna de suiker toe.

3.

Is het water heet inmiddels? Laat dan 1 tl Honingbos in 100 ml water 5 minuten trekken. Laat de thee nu afkoelen.

4.

Schil de appels en snijdt ze in kleine stukjes. Voeg deze daarna toe aan het meel-en-suikermengsel.

5.

Is de thee afgekoeld? Giet deze over in een kom en voeg de melk, eieren en olie toe. Mix deze door elkaar.

6.

Voeg het mengsel van thee, melk en eieren nu bij het meel-en-suikermengsel en mix het goed door elkaar.

7.

Vul de muffinvormpjes tot 2/3 met het beslag.

8.

Schuif de muffins in de oven en bak ze in 20-25 minuten gaar.
De muffins zijn klaar als de bovenkant lichtbruin gekleurd is.