Ingrediënten

4 rijpe bananen
175 gr amandelmeel
130 gr boter
3 eieren
2 tl speculaasthee
1 tl bakpoeder

Kookspullen

Pannetje
Theelepel
Broodmes
Vork of staafmixer
Garde
Oven
Grote kom
Cakevorm
Weegschaal of maatbeker
Spatel
Bakkwast
Zeefje

bereidingstijd: 20 minuten.
wachttijd: 45 minuten

eenvoudig te maken

Voor dit recept heb je Speculaasthee nodig. Die bestel je hier.

1.

Verwarm de oven op 180°C.

2.

Doe de boter in een pannetje en zet op een laag vuurtje.

3.

Pureer 3 bananen in een kom, dit kun je doen met een vork of een staafmixer.

4.

Voeg nu één voor één de eieren toe aan de bananen en klop door elkaar met een garde.

5.

Is de boter inmiddels gesmolten? Voeg daar dan de thee aan toe en roer deze door. Haal het pannetje van het fornuis en laat de thee zes minuten trekken.

6.

Voeg het amandelmeel en het bakpoeder toe en roer deze door het beslag.

7.

Vet de cakevorm in met een deel van de gesmolten boter.

8.

Als de thee klaar is met trekken voeg je de boter, door een zeefje, toe aan het beslag en roer je deze goed door.

9.

Snijd de laatste banaan verticaal door de helft en leg beide helften op de bodem van de cakevorm.

10.

Giet het beslag in de cakevorm en plaats in de oven. Bak het bananenbrood in 45 minuten.

11.

Het bananenbrood is gaar als je er met een mes of een prikker in prikt en deze er schoon weer uitkomt. Bewaar het brood buiten de koelkast in aluminiumfolie.