Banaan-Speculaasthee-brood zonder suiker
Ingrediënten

4 rijpe bananen
175 gr amandelmeel
130 gr boter
3 eieren
2 tl speculaasthee
1 tl bakpoeder

bereidingstijd: 20 minuten.
wachttijd: 45 minuten

eenvoudig te maken

Kookspullen

Pannetje
Theelepel
Broodmes
Vork of staafmixer
Garde
Oven
Grote kom
Cakevorm
Weegschaal of maatbeker
Spatel
Bakkwast
Zeefje

Dit bananenbrood zonder suiker bedachten we op een regenachtige zondagmiddag. Na een middag wandelen hadden we trek in iets warms en iets wat een beetje gezond is, maar niet helemaal anti-vet en anti-suiker is. Zodoende dat er in dit bananenbrood wel boter zit, maar geen geraffineerde suiker. De zoete smaak komt hier van de rijpe bananen.

Voor deze zachte, natuurlijk zoete en smeuïge Banaan-Speculaasthee-brood zonder suiker heb je Speculaasthee nodig. Die bestel je hier.

1.

Voor deze bananenbrood zonder suiker verwarm je de oven op 180°C.

2.

Doe de boter in een pannetje en zet op een laag vuurtje.

3.

Pureer 3 bananen in een kom, dit kun je doen met een vork of een staafmixer.

4.

Voeg nu één voor één de eieren toe aan de bananen en klop de ingrediënten door elkaar met een garde.

5.

Is de boter inmiddels gesmolten? Voeg daar dan de thee aan toe en roer deze door. Haal het pannetje van het fornuis en laat de thee zes minuten trekken.

6.

Voeg het amandelmeel en het bakpoeder toe en roer deze door het beslag.

7.

Vet de cakevorm in met een deel van de gesmolten boter.

8.

Als de thee klaar is met trekken voeg je de boter, door een zeefje, toe aan het beslag en roer je deze goed door.

9.

Snijd de laatste banaan verticaal door de helft en leg beide helften op de bodem van de cakevorm.

10.

Giet het beslag in de cakevorm en plaats in de oven. Bak het bananenbrood zonder suiker in 45 minuten.

11.

Het Banaan-Speculaasthee-brood zonder suiker is gaar als je er met een mes of een prikker in prikt en deze er schoon weer uitkomt. Bewaar het brood buiten de koelkast in aluminiumfolie.