Appeltaartthee-vla
Ingrediënten

250 ml melk
60 ml slagroom
2 eetlepels Appeltaartthee
24 gr vanillesuiker
6 gr maiszetmeel (maizena)
24 gr vanillesuiker

15 minuten

2 personen

Appeltaartthee

eenvoudig te maken

Kookspullen

Steelpannetje
Maatbeker
Eetlepel
Weegschaal
Kom
Mok / glas
Zeef(je)
2 schaaltjes
Garde
Mini garde

1.

Meet de melk en de slagroom af, giet beide in een steelpan en warm op.

2.

Terwijl je wacht op het opwarmen van de slagroom en melk, breek je alvast het ei en scheid je het eiwit van de eidooier. Het eidooier laat je in de mok vallen, het eiwit kun je bewaren voor iets anders.

3.

Voeg de vanillesuiker aan de eierdooier toe en roer goed door.
Koken de slagroom en de melk? Schep er dan los 2 eetlepels Appeltaartthee in en zet het vuur uit. Laat de thee nu 6 minuten trekken, roer af en toe door.

4.

Terwijl je wacht op het trekken van de thee kun je de maiszetmeel vast toevoegen aan het ei-en-suikermgengsel. Roer het goedje goed door met een mini garde.

5.

Als de thee klaar is met trekken haal je de pan van het vuur en giet je de melk en slagroom door het zeefje in de kom. Zo blijft de thee achter.

6.

Giet de melk en slagroom terug in de pan (zorg dat deze helemaal vrij is van thee), zet deze terug op het vuur en breng deze aan de kook.

7.

Kookt het? Giet dan een kleine scheut in de mok bij het mengsel met maiszetmeel en roer dit mengsel flink door (zo ontstaan er geen klontjes). Zet het pannetje terug op het fornuis.

8.

Breng de melk en slagroom weer voorzichtig aan de kook en giet er nu het mengsel met maizena door. Zet het vuur lager en blijf het geheel nu doorroeren met een garde. Langzaam wordt alles samen dikker, blijf vier minuten op laag vuur roeren.

9.

Je vla is klaar! Je kunt deze warm eten, maar koud is ook lekker. Voor een koude variant laat je de vla eerst afkoelen en zet je hem daarna nog even in de koelkast.