Ingrediënten

200ml
200ml
2 perziken
1 appel

Kookspullen

thee-infusers
waterkoker
kan
eetlepel

bereidingstijd: 10 minuten. wachttijd: 4 uur

5 glazen

ijsthee

eenvoudig te maken

1.

Bestel hier je thee!

Dit heb je nodig:
Groene thee met rozenblaadjes, brandnetel en rozemarijn

2.

We gaan één liter ijsthee maken. Kook hiervoor een liter water en leg terwijl je wacht twee infusers klaar met daarin twee ruime eetlepels thee.

3.

Schenk het hete water in een kan en laat hier de thee-infusers in zakken.

Laat de thee 3 minuten trekken.

4.

Verwijder de infuser en laat de thee tot een uur buiten de koelkast afkoelen.

Terwijl je wacht kun je vast de twee perziken in parten snijden (de pit mag worden weg gegooid) en hetzelfde geldt voor de appel.

5.

Voeg na een uur de perzik en de appel aan de thee toe en zet de kan dan in de koelkast.

Geef deze drie uur de tijd om goed koud te worden.

6.

Na wat geduld kan de ijsthee worden opgeschonken. Het fruit kun je laten zitten, maar verwijderen mag ook.

Voeg wat ijsklontjes toe op een extra warme dag (of gewoon omdat het lekker is). Proost!

Fris en fruitig is deze ijsthee appel en perzik absoluut. Onze tip: bereid de thee de avond of de ochtend voor je deze wilt gaan schenken.