De geschiedenis van Vatille begint in Australië. Wellicht vreemd aangezien Australië geen land is waar thee wordt geoogst.
In 2013 ben ik ( Sylvia ) naar Sydney vertrokken en vond daar een winkelketen vol met de meest originele, lekkere en verrassende soorten thee. Alle ingrediënten waren puur en je kon er van alles proeven en ruiken.
Deze winkel was een vaste stop tijdens een van mijn vele winkelcentrum-bezoeken; even proeven welke nieuwe smaken ze dit keer hadden.

In 2014 ben ik terug gekomen naar Nederland met wat originele theesmaken in mijn koffer. Onder andere had ik Strawberries & Cream bij me, Chili Chocolate en Apple Crumble. Alle drie hebben ze net een ander recept om klaar te maken en alledrie zijn ze SUPERLEKKER. Want ja, ik heb van alledrie nog steeds een klein beetje, ik vind het te zonde om op te maken.

Enfin, ik ben terug gekomen in Nederland en baalde dat ik hier niet van die gekke smaken thee kon krijgen. Daarop zei mijn moeder: waarom gaan we dat zelf niet creëeren dan? Zodoende ben ik samen met mijn moeder Vatille begonnen!

En toen

Toen heb ik mijn schetsboek en fineliner erbij gepakt en ben ik een logo gaan maken. Daarna ben ik verder gegaan met het ontwerpen van de website, heb deze opgezet, ingericht en voila; Vatille was een feit.

Theelab

Er bestaan meer dan 3000 soorten pure thee, alle soorten thee waar een smaakje aan zit nog daar gelaten. Toch gebeurt het vaak dat zowel mijn moeder als ik denken; er staat op de verpakking dat er sinaasappel in zit, maar we proeven er niets van!
Bovendien is de sinaasappel die erin zit niet eens echt, het zijn allemaal toegevoegde aroma’s.

Ik ben heel erg van het zelf doen en vind zodoende ook dat je thee gewoon zelf moet kunnen samenstellen met de smaken die jij lekker vindt. Dus dat heb ik gebouwd; een online theelab waar je kunt kiezen hoeveel, en welke thee je graag hebben wilt en daar kun je je eigen smaken aan toevoegen.

Nu

Thee is de meest gedronken drank over de hele wereld, alleen water verslaat deze. Graag willen we zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met onze lekkere, gekke en verrassende ingrediënten waar je zelf thee mee kunt maken.

We zijn druk bezig met het schrijven van recepten en het toevoegen van accessoires en meer lekkere ingrediënten om je theebeleving nog grootster en wauwser te maken!

Fotomateriaal
Foto Vatille éénFoto Vatille twee