ijsthee chocola en karamel
Ingrediënten

2 eetlepels thee
1 liter water

Kookspullen

thee-infusers
waterkoker
eetlepel
kan

bereidingstijd: 10 minuten. wachttijd: 4 uur

5 glazen

ijsthee

eenvoudig te maken

Chocola met stukjes karamel? Dit alternatief is zoet, maar bevat toch veel minder suiker. Maak deze ijsthee chocola en karamel en geniet van een gezondere guilty pleasure.

1.

In deze ijsthee zit zwarte thee met karamel, pure chocola en sinaasappel

Bestel hier je thee!

2.

Kook voor vijf koppen ijsthee één liter water. Terwijl je wacht op het water kun je vast twee thee-infusers klaar leggen met in elk een ruime eetlepel thee. We gebruiken hier expres twee infusers omdat de thee anders te dicht op elkaar zit in slechts één en daardoor niet alle smaken genoeg ruimte hebben om vrij te komen.

3.

Schenk het kokende water in een hittebestendige kan en laat de thee-infusers in het water zakken.

4.

Laat de thee vijf minuten trekken. De zoete smaken hebben dan genoeg tijd om zich te verspreiden.

5.

Laat de ijsthee eerst een uur buiten de koelkast afkoelen. Plaats deze daarna in de koelkast en laat hem nog drie uur flink koud worden.

6.

Serveren maar! Voeg nog wat ijsblokjes toe voor een extra koude ervaring: proost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *